2018. július 11.

Meggybor

Tavasz közeledtével oly' sok ötletem van,amit szeretnék megvalósítani!A kertben,a házban és még nem mondtam le a csendes zugról sem a Rába (vagy a patak)partján.És ahogy beköszönt a jó idő,azt veszem észre,hogy nem csak rajtam múlik mindez!Fő ellenségem ez a szélsőséges időjárás.
Esik,fúj,picit süt a nap,(de inkább éget!)megint esik(egyébként ma is :(  ) és megint fúj!
Ahogy beérett a cseresznye,(ettük is rendesen)egyszer csak azt vettük észre,hogy a meggy is!Kicsit még várhatott volna!Ha már így esett,ettük azt is és főztük be "legvárnak"(lekvár).Mivel kicsit többet szedtünk,mint amennyi lekvárt terveztünk,gondoltam legyen belőle bor!Így is lett!De még mennyire,
hogy az lett!Ez az első próbálkozásom ebben az irányba,de úgy látom,hogy nem az utolsó.Nem sok lett,de első nekifutásnak elég is.Tegnap lefejtettem és mondhatom iható!Ha én ezt tudom,hogy a meggybor ilyen finom,akkor mi a meggylekvárt a boltban vesszük meg!😉Ez a hajó elment!

De"van másik!"Kedvenc blogom egyike az Ezt fald fel. ,s ott találtam rá a sárgabarackbor receptre.
Semmi sincs veszve!Azt mondják a profik,hogy amiből lehet pálinkát készíteni,abból bort is.
Szedtem néhány kiló gyümölcsöt,s már pezseg a sajtárban. Egy-két nap és leszűröm a drágát és meglátjuk,mi lesz belőle.Elrontani nem lehet és szinte semmi sem kell hozzá!Most így ahogy írogatok és járnak a gondolatok a fejemben,eszembe jutott a kis Luc!(Hazudok,mert sokszor az eszembe jut!Szinte látom magam előtt,hallom a 
hangját ahogy átkiabál hozzánk! :(  )
Mi legyen a gyümölcsből?Bor vagy pálinka?Netalán lekvár?-kérdezném tőle.Mire ő: Szomszéd megbolondultál?Lekvárra elpazarolni ezt a drága cuccot?Pálinka!A szőlőből meg lesz majd bor!
Nem vitatkozok veled(bár tehetném)inkább iszok egy pohárral majd az emlékedre!

3 megjegyzés:

boxy írta...

És nem is kell sok belőle a jókedvhez! :-) Sárgabarackbor? Nem is hallottam még. De biztos jó lehet, mert pálinkában is az a No1!

Horváth Kami írta...

Nem igérek semmit sem,de ha elkészül,és iható lesz,akkor Te leszel a 4. aki megkóstolja.Remélem kiforr és finom lesz!Tegnap leszűrtem és sajnos csak 6 L. körül lett a "cefre",de ennél többet nem hozhattam ki ebből a kevéske sárgabarackból.Majd jelentkezem! :)

Horváth Kami írta...

Azt mondják hogy nagyképű vagyok ezen a fotón!Igazuk lehet!Most hogy alaposabban megnéztem magam a fotón,vissza kellene vennem az "arcból"!Majd jövőre! :)